Aku dan shaklee

Written By Mum of 3 kids on Saturday 28 December 2013 | 12/28/2013 11:48:00 pm

Dari Seorang pengguna saya berminat menjadi sebahagian ahli Shaklee. Ini Kerana saya telah mencuba dan percaya product Shaklee Selamat, Berkesan dan semua jadi.                                                            
ID 1082999 .... Saya telah mencuba dan saya nak share khasiat dan keberkesanan product Shaklee. Tak kenal maka tak cinta


Kenapa Kita Memerlukan Supplemen?

-Tubuh kita memerlukan dos vitamin yang tinggi daripada sumber makanan seharian.Vitamin daripada makanan tidak mencukupi bagi kesan pencegahan penyakit dan anti-penuaan.

-Buah-buahan dan sayuran mungkin tercemar.Penggunaan baja sintetik dan racun perosak mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.

-Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan,penyimpanan dan penyediaan.

-Gangguan penyerapan zat makan di dalam tubuh berlaku akibat pengambilan pil penahan sakit,laksatif,ubat-ubatan,alcohol,minuman keras dan antibiotic.

-Amalan diet yang tidak sihat seperti pengambilan kafein berlebihan,lemak,kolesterol,gula dan garam telah mengurangkan simpanan mineral dan mengganggu penyerapan mineral.

-Gaya hidup masakini dengan kehidupan yang mencabar,sibuk dan stress menyebabkan kurangnya penjagaan diri dan mengakibatkan masalah kesihatan.

-Kurangnya penyediaan makanan sihat di rumah dan gemar makanan segera yang tinggi kandungan MSG merupakan penyumbang kepada masalah kesihatan.

-Persekitaran yang tercemar dan imunisasi yang lemah akibat kekurangan mineral dan vitamin telah menyebabkan tubuh badan mudah di hinggapi penyakit.

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.