Suplemen Untuk Tulang Patah

Written By Unknown on Tuesday 7 October 2014 | 10/07/2014 11:50:00 pm

Hari ni nak cerita pasal Tulang. Ramai orang tahu pentingnya menjaga tulang tapi tak ramai yang menjaga dan mengambil suplement untuk tulang mungkin mereka menganggap penjagaan untuk mencegah itu tidak penting dari merawat. Biasalah bila dah terhantuk baru nak terngadah.


Kemalangan boleh berlalu kat siapa-siapa, termasuklah excident dengan kenderaan, kecederaan terjatuh, main bola. dan ada banyak lagi jenis punca yang membolehkan tulang kita patang tapi di sini saya nak merungkai apa suplement yang perlu dan wajib kita ambil jika tulang kita patah.

Antara suplement yang wajib kita ambil ialah:-
1.OSTEMATRIX - suplemen kalsium. Ia membantu menguatkan tulang, membantu fungsi saraf dan menggelakkan kekejang otot.
2.ESP - ESP ialah sumber protein yang terbaik - membina semula tulang yang patah atau retak. ESP juga di perlukan bagi pertumbuhan sel-sel baru

3. OMEGA - merawat / membaiki sendi yang tercedera akibat patah. Ia juga bertindak sebagai pelincir dan membantu sendi bergerak lebih senang.

4. ZINC COMPLEX - Jika tulang yang patang memerlukan pembedahan Zinc berfungsi mempercepatkan penyembuhan luka dan membantu mengekalkan integriti kulit.
Semoga perkongsian saya ini serba sedikit dapat memberi info berguna kepada anda.Untuk keterangan lanjut sila hubungi saya: 

Royanty Baruddin 

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1082999 ] 

♥ Contact No :013 3413974

 ♥ Emel : Yanty77@gmail.com
 


0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.